Поради web-майстрів Учитель інформатики Миколаївського НВК.
Комп'ютерна миша і її приховані функції

Комп'ютерна миша - невід'ємна частина в системі управління комп'ютером і роботу на компі без комп'ютерної мишки практично неможливо собі уявити. Навіть ті користувачі, які перший раз сідають за комп'ютер, в руки беруть мишку і з нею працюють. Та й досвідчені користувачі так само без цього замишковатого інструменту не можуть обійтися, хоча можуть! Так що для тих, хто не в човні досвідченого користувача, нижче представлений маленький пост про приховані можливості комп'ютерної мишки.

Як збільшити, або зменшити масштаб відображення на моніторі мишкою?
За допомогою комп'ютерної мишки можна змінювати розмір і масштаб зображення сторінки в браузері. Для цього просто тримайте кнопку CTRL на клавіатурі натисненою і одночасно прокручуйте коліщатко (скролл) мишки вперед і назад, після чого відображення на моніторі буде збільшуватися, або зменшуватися. Ця функція комп'ютерної миші працює в більшості програм.
 
Як відкрити посилання у новому вікні комп'ютерною мишкою?
Для того, щоб відкрити посилання в новому вікні, якщо в тезі "А" не передбачено атрибут target = "_blank", потрібно або затиснути середню кнопку комп'ютерної мишки, або зробити звичайний клік (ЛК), але з затиснутою клавішею CTRL, і буде такий же результат. Досить зручно!
 
Як виділити абзац за допомогою комп'ютерної мишки?
Якщо хто не знає, але помічав, то при подвійному натисканні за словом - воно виділяється і готове до копіювання, або видаленню, або ... А якщо зробити потрійний клацання - тоді буде виділений відразу цілий абзац! Ось така маленька зручність, яка сильно полегшує життя ...
 
Як комп'ютерною мишкою виділити велику ділянку тексту?
Зазвичай для того, щоб виділити велику ділянку тексту, всі хто не в човні, затискають ліву кнопку комп'ютерної мишки і роблять прокрутку сторінки, що буває дуже незручно, і випадково може все зірватися і потрібно починати виділення з самого початку ... Щоб зробити цю операцію швидко і без зайвої суєти - клацніть комп'ютерною мишкою на початку тексту в потрібному місці, а потім знайдіть край потрібного Вам тексту і натисніть мишкою там вдруге, але вже з затиснутою клавішею Shift. І все що ви хочете, буде виділено відразу. Також дуже зручно!
 
Як комп'ютерною мишкою відкривати вікна в браузері?
Всі знають, що для переходу по сторінках в браузері потрібно просто у верхньому меню (зазвичай там) натискати стрілочки вперед або назад. Або на багатьох клавіатурах існує блок з клавішами для такого ж використання. Але можна переходи між вікнами браузера зробити швидше. Для цього просто потрібно затиснути клавішу Shift і прокрутити скрол (коліщатко) мишки вперед, або назад. Результат буде такий же!
А для доповнення можна сказати, що при натисканні правою кнопкою комп'ютерної миші по потрібному об'єкту, зазвичай відкривається меню, в якому багато різних пунктів для вибору, природно їх список залежить від програмного забезпечення вашого комп'ютера, але зазвичай і стандартних функцій системи достатньо для комфортної роботи на комп'ютері. Так що вдалих Вам рішень в системі управління комп'ютером.
 

 

Повернутися назад  | 
Powered by CuteNews
© 2013-2018. Сайт учителя інформатики Макарця В.І. All Rights Reserved. informatic.sumy.ua